Shko në ferr, Dante!

Në Firence është një vilë luksoze e Pesëqindës, Galjarda. Pikërisht aty jeton Vaskoja, katërmbëdhjetë vjeç, një rrugaç i pandreqshëm i mësuar të keqtrajtojë mësues, shokë dhe familjarë. Në shkollë Vaskoja të dhimbset, në këmbim është i pathyeshëm në Fortnite dhe projekton të bëhet një gamer profesionist. Derisa një ditë mundet nga një kundërshtar që quhet Dante dhe mban kësulën klasike të Poetit. Por kush është? Dhe pse flet në vargje? Sapo mundet, Vaskoja kthehet në pozicion dhe kërkon revanshin, pa ditur që sfida më nxitëse e jetës së tij sapo ka filluar. Luigi Garlando i jep jetë një romani piroteknik, ku, me njëmbëdhjetërrokësha dhe Beteja Reale, një adoleshent i sotëm do të duhet të ketë punë me mjeshtrin më të shquar dhe shpërthyes: Dante Alighieri-n.

1000 L

Autori

Luigi Garlando

Faqe

442

ISBN

978-9928-361-22-6

Kategoria

Roman

Përktheu

Adrian Beshaj

Titulli

Shko në ferr, Dante!

Viti i botimit

2022

sq